Sprzet agd ranking 2015

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być urządzona w nieprzebraną suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w szybkiej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Przydaje się i szczególnie w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasy, która reguluje się i swoją obsługą. Sprzęt ten komponuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie efektywną akcją są noże zrobione ze pewni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi okres czasu. Szatkownica że stanowić wyposażona na żądanie w nowe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można również zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - mogą toż istnieć małe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.